Bangkok je najposećeniji grad u 2017. godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bangkok je najposećeniji grad u 2017. godini

Mastercard je objavio Global Destination Cities Index u kojem je, između ostalog, objavljen podatak o 30 najposećenijih gradova na svetu u 2017. godini. Bangkok se sa 20,2 miliona međunarodnih posetilaca našao na prvom mestu, a slede London sa 20 miliona, Pariz i Dubai sa 16 miliona te Singapur sa 13,45 miliona posetilaca.

Na šestom mestu je Tokio sa 12,5 miliona turista, a slede Seul, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Njujork i Kuala Lumpur.

Sa nešto više od 9 miliona posetilaca na desetom mestu nalazi se Hong Kong, a na jedanaestom Istanbul. Barselona i Amsterdam su sa skoro 9 miliona posetilaca zauzeli dvanaesto i trinaesto mesto.

Slede ih Milano s nešto više od osam miliona posetilaca te Osaka, Taipei i Rim s više od sedam miliona posetilaca.

Više od šest miliona ljudi posetili su Šangaj, Beč, Prag i Majami. Manje od šest miliona turista prošlo je kroz Los Anđeles, indijski grad Chennai, Dablin i Madrid.

Minhen je imao 5,4 miliona turista, Mumbai i Toronto po 5,3 miliona, a Berlin nešto više od pet miliona posetilaca.

Na tridesetom mestu je južnoafrički grad Johanesburg koji je u ovoj godini posetilo 4,8 miliona ljudi.
Pogledaj vesti o: London,   Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.