Bakračev film u selekciji Debate

Izvor: Akter, 09.Sep.2014, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakračev film u selekciji Debate

Kratki film "Koža će nam postati siva" reditelja Ivana Bakrača uvršten je u zvaničani program 58. Londonskog filmskog festivala

Ove godine Festival se održava od 8. do 19. oktobra, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Festival u Londonu jedan je od najprestižnijih u Evropi, a ovaj film biće prikazan u okviru selekcije Debate.

"Koža će nam postati siva" (Our skin is going >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << to gray) je film koji se bavi otuđivanjem i strahom od istog, kao i analizom seksualnih neuroza savremenog čoveka.

Reditelj Bakrač tretira nago telo, lišeno lica, kao ključni izražajni instrument za svoje likove. Scenario je nastao kao adaptacija kratke priče Baneta Jevtića koji igra i glavnu ulogu. U podeli su i Jelena Angelovski, Eva Ras, Bora Nenić, Maja Šuša i Vladimir Gvojić.

Snimatelj je Dušan Grubin, tonac Ivan Antić, scenografkinja Dragana Baćović.

Ovaj film je već prikazan na više internacionalnih festivala. Osvojio je nagradu Zlatna inspiracija za najbolji scenario na prvom međunarodnom festivalu kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti.

To je četvrti kratki film Bakrača koji učestvuje na internacionalnim festivalima, nakon "Progovori da te vidim" (2008), "Mala ali prava stvar" (2010) i "Ratovi" (2013).

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.