Bajernov košmar, Čelsijeva najlepša uspomena!

Izvor: Sportske.net, 25.Feb.2020, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajernov košmar, Čelsijeva najlepša uspomena!

Prvi put posle osam godina od nezaboravnog minhenskog finala, Čelsi i Bajern će se ponovo sresti u Ligi šampiona, u utorak od 21 čas na ''Stamford Bridžu'', u prvom meču osmine finala LŠ.

U iščekivanju ovog susreta, neizbežan je osvrt na sezonu 2011/12, za Čelsi turbulentnu, ali sa najlepšim mogućim završetkom, dok se Bavarci pomenutog finala sećaju kao pravog košmara, ponajviše ''srpski zet'' Bastijan Švajnštajger.

Bilo je to čudesno proleće za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << londonske ''Plavce'', pogotovo za Roberta Di Matea, koji je umesto Andrea Viljaš-Boaša kao privremeno rešenje seo na ''užarenu klupu'' u najvažnijem delu sezone.

Mimo očekivanja mnogih, koji su sumnjali da Di Mateo može bilo šta da promeni, njegovim dolaskom ekipa je preporođena. Do kraja sezone, Čelsi u Engleskoj osvaja FA kup pobedom nad Liverpulom u finalu, ali ono što je istovremeno Di Mateov tim ostvario u Ligi šampiona bilo je spektakularno. Vatreno krštenje u LŠ, Di Mateo je imao protiv Napolija u revanš meču četvrtfinala posle prethodnog poraza u Napulju od 3:1. Bio je to dramatičan susret na ''Stamford Bridžu'', kada Čelsi posle produžetaka dobija sa 4:1, a gol odluke postiže naš Bane Ivanović.

Di Mateo je počeo da uverava javnost da je sposoban i za velike stvari. Kako se bližio kraj sezone, rasla je euforija oko ''Plavaca'' ali prijala im je. Uspesi su se ređali jedan za drugim, ''Plavci'' su eliminisali Benfiku u četvrtfinalu, da bi u polufinalu zaustavili i branioca trofeja, Barselonu i izborili se za finale, prvo posle bolnog poraza od Mančester junajteda u Moskvi, četiri godine ranije.

I kao što su te 2008. godine ostali bez ''Klempavka'', tako su maja 2012. u Minhenu osvojili titulu. Ceh je umesto Mančestera platio Bajern, koji je poveo preko Milera u 83. minutu, Drogba je poravnao pet minuta kasnije, a novi šampion Evrope je odlučen u penal-seriji. Na kraju, Švajnštajger pogađa stativu, Drogba postiže gol odluke, za veliko slavlje ''Plavaca'' usred Minhena.

Avgusta 2013, novi susret Bajerna i Čelsija, opet borba za trofej, ali u meču Superkupa Evrope u Pragu. Još jedna drama, još jedna penal-serija, ali ovoga puta Bajern je imao više sreće. Dva puta je Čelsi vodio, a Bajern je penale izborio u poslednjim trenucima drugog produžetka, preko Martineza. Na kraju, jedino Romelu Lukaku neprecizan sa bele tačke, u petoj seriji.

Dakle, Bajern je već uspeo da se ''osveti'' Čelsiju za poraz u minhenskom finalu, ali sam dolazak na ''Stamford Bridž'' dovoljan im je motiv da ''Plavcima'' konačno nanesu udarac pred njihovim navijačima.

S druge strane, Frenk Lampard, koji je te 2012.  bio deo Di Mateove šampionske ekipe, danas sa klupe vodi ''Plavce''. On zna i kako se pobeđuje Bajern i kako se osvaja Liga šampiona, a koliko će to uspeti da prenese na svoje igrače, videćemo u utorak.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.