Bajern prvak Evrope

Izvor: Studio B, 26.Maj.2013, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern prvak Evrope

Fudbaleri minhenskog Bajerna novi su prvaci Evrope, pošto su u finalu na londonskom Vembliju savladali Borusiju Dortmund sa 2:1.

Bavarskom klubu ovo je peta titula šampiona Evrope, a prva posle 2001. godine. Ujedno, ovo je Bajernu prvi trofej u LŠ posle dva izgubljena finala 2010. i 2012. godine.

Sinocnje finale bilo je prvo u istoriji u kojem su o tituli prvaka Evrope odlučivala dva nemačka kluba. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Konačno se desilo i to da Arjen Roben koji je nosio epitet tragičara nekoliko prethodnih velikih utakmica za trofej, bio taj koji će doneti radost svom timu.

Holandski reprezentativac je prvo promašio dve sjajne prilike, odnosno golman Borusije Roman Vajdenfeler bio je na visini zadatka.

Ipak, kada su svi na Vembliju već mislili da će meč otići u produžetke, Roben je "uleteo" iz drugog plana između Matsa Humelsa i Nevena Subotića i ćušnuo loptu iza Vajdenfelerovih leđa.

Tako se Roben iskupio za prošlogodišnji promašeni penal u finalu protiv Čelsija, a Bajern se samo godinu dana nakon tog poraza u Minhenu vratio u London još jači i spremniji za borbu za trofej.

Ako se sabiraju šanse na utakmici, Bajern je zasluženo pobedio, ali će Borusija moći da žali za situacijama koje nije iskoristila u prvom poluvremenu.

Tada je Nojer u bar tri navrata spasio minhenski klub i ulio mu dodatnu snagu za nastavak.

Drugi deo meča doneo je potpuno drugačiji Bajern koji je do prednosti došao u 60. minutu, kada je Roben asistirao Mariju Mandžukiću za prvi gol.

Osam minuta kasnije Dante je napravio prekršaj nad Markom Rojsom za penal, a čini se da mu je sudija Nikola Ricoli oprostio drugi žuti karton i isključenje. Siguran sa bele tačke bio je Ilkaj Gungodan.

Ipak, to je bilo sve od ekipe Jirgena Klopa, pošto je u završnici Bajern bio dominantan, a pre gola Robena, Vajdenfeler je još dva puta morao da spašava svoju ekipu.

Reprezentativac Srbije Neven Subotić je do 89. minuta i pogotka Robena odigrao veoma dobru utakmicu, a u 71. minutu je u poslednjem trenutku na gol-liniji uklizao ispred Holanđanina i sprečio siguran gol Bajerna.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.