BRAVO ĐORĐE: Petrović uveo Čelsi u polufinale Kupa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2023, 01:29

BRAVO ĐORĐE: Petrović uveo Čelsi u polufinale Kupa (VIDEO)

Odbranio je odlučujući penal.

Fudbaleri Čelsija eliminisali su Njukasl posle izvođenja jedanaesteraca u četvrtfinalu Liga kupa.

Na dve pobede od trofeja poslao ih je srpski golman Đorđe Petrović, koji je u dramatičnoj penal seriji sa Njukaslom odbranio udarac Meta Ričija i tako overio put tim iz Londona plasman u polufinale.

U regularnom toku je bilo 1:1. Njukasl je vodio pogotkom Kaluma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vilsona u 16. minutu, a izjednačio je Mihail Mudrik, koji ušao je u 78. minutu umesto Rahima Sterlinga. On je iskoristio veliku grešku kapitena gostiju Kjerana Tripijea u drugom minutu nadoknade i uveo je meč u penale.

🇷🇸Djordje Petrovic saves Matt Ritchie's penalty to send Chelsea through to the Carabao Cup semi-final with a shootout win over Newcastle.

He's done his chances of sneaking a place in the Serbia team to face England at Euro 2024 no harm.pic.twitter.com/VXjFuatQwa

— Sam Street (@samstreetwrites) December 19, 2023

Penali su rešili i pobednika na "Gudison parku" u meču između Evertona i Fulama. Takođe je bilo 1:1 (0:1) u regularnom toku, a posle izvođenja jedanaesterca salvio je Fulam sa 8:7.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte kako je Srbin postao heroj Londona VIDEO

Izvor: B92, 20.Dec.2023

Srpski golman je glavna fudbalska tema u Engleskoj danas...Đorđe Petrović je pre samo nekoliko dana dobio šansu da brani za Čelsi, a u utorak je već postao junak...U svom drugom startu, nakon što na debiju u startnoj postavi nije primio gol, doneo je pobedu "plavcima"...Petrović je odbranio penal...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.