BRAUN NAPLAĆUJE 100.000 DOLARA PO GOVORU

Izvor: Kurir, 19.Avg.2010, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAUN NAPLAĆUJE 100.000 DOLARA PO GOVORU

LONDON - Donedavni britanski premijer Gordon Braun namerava da se obogati držeći govore po svetu. Prema pisanju časopisa Spektejtor, bivši premijer planira da

LONDON - Donedavni britanski premijer Gordon Braun namerava da se obogati držeći govore po svetu. Prema pisanju časopisa Spektejtor, bivši premijer planira da od svakog održanog govora, upriličenog nakon neke svečane večere ili manifestacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zaradi 100.000 dolara.

Braun je, navodno, od agencije u Londonu tražio da mu nađe angažmane na Bliskom istoku i u Aziji.

U članku je navedeno i da je Braun insistirao da mu budu obezbeđeni smeštaj u hotelu sa pet zvezdica, let avionom u prvoj klasi, kao i tri leta u biznis klasi. U slučaju da se na zakazanim događajima pojavljuje u pratnji supruge Sare, Braun traži dodatnih 20.000 dolara. Ti planovi predstavljaju neočekivani zaokret u Braunovoj karijeri, budući da je on uvek isticao da ga zgrtanje bogatstva ni najmanje ne interesuje, već samo "rad za dobrobit svih".

Tokom izborne kampanje, on je u više navrata izjavio da će se po napuštanju funkcije posveti dobrotvornom radu. "Ne želim da se bavim biznisom ili nečim sličnim. Samo hoću da uradim nešto dobro", kazao je Braun jednom prilikom tokom kampanje.

Njegov prethodnik Toni Bler je nakon povlačenja sa čela britanske vlade zaradio 374.000 dolara za 20-minutni govor u Japanu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.