BOKS: Čisora i Hej oči u oči

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Maj.2012, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOKS: Čisora i Hej oči u oči

Kako prenosi britanski list ,,Dejli mejl” Derek Čisora (15 – 3, 9 KO) i Dejvid Hej (25 – 2, 23 KO) mogli bi da boksuju sredinom jula.
Meč dvojce britanskih teškaša trebalo bi da se održi na stadionu Vest Hema u Londonu.
Široj javnosti poznata je netrpeljivost koja vlada između dvojice boksera. Neprijateljstvo je kulminiralo 18. februara, nakon borbe u kojoj je Čisora poražen od Ukrajinca >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Vitalija Klička u meču za titulu VBC šampiona sveta.
Na konferenciji za štampu, posle kraćeg verbalnog duela, Čisora i Hej su se potukli, što su zabeležile brojne kamere.
Epilog tuče je oduzimanje bokserske licence Čisori na neodređeno vreme, ali organizatori borbe izgleda nisu preterano zabrinuti zbog toga.
Hej je bio svetski VBA i VBC šampion u kruzer kategoriji (do 90,71 kg) i VBA prvak u teškoj kategoriji.
Čisora nije ni izbliza toliko uspešan, pored borbe za titulu u kojoj ga je Kličko pobedio, poražen je od Finca Roberta Helenijusa u meču za prvaka Evrope (EBU) i inter kontinentalne titule u VBA i VBO verziji.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.