BOB DILAN HTEO DA SE UBIJE

Izvor: Kurir, 23.Maj.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOB DILAN HTEO DA SE UBIJE

LONDON - Američki muzičar Bob Dilan priznao je, u intervjuu iz 1966. koji je danas premijerno emitovao Bi-Bi-Si, da je bio zavisan od heroina i pomišljao na samoubistvo

LONDON - Američki muzičar Bob Dilan priznao je, u intervjuu iz 1966. koji je danas premijerno emitovao Bi-Bi-Si, da je bio zavisan od heroina i pomišljao na samoubistvo.

"Prestao sam da uzimam heroin u Njujorku. Bio sam vrlo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vrlo navučen.

To me je koštalo 25 dolara dnevno, i prestao sam", kazao je Dilan u intervjuu koji je snimio njegov prijatelj i kritičar zaslužan za početak njegove karijere Robert Šelton.

To je prvi put da Dilan, čuven kao autor protestnih pesama iz 60-ih godina, priznaje da je bio heroinski zavisnik.

U istom snimku, sa izuzetno lošim kvalitetom zvuka, Dilan priznaje i da je razmišljao o samoubistvu.

"Za mene smrt nije ništa. To nije ništa ako mogu brzo da umrem.

Mnogo puta sam mogao brzo da umrem i... mogao sam to da uradim. Nisam tip momka koji bi sebi odsekao uvo. Ispalio bih metak u glavu kada bi stvari krenule po zlu. Skočio bih kroz prozor", dodao je.

Intervju je snimljen tokom Dilanove turneje po SAD, u martu 1966, u avionu kojim je iz Linkolna u Nebraski putovao za Denver u Koloradu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.