BILI BOB TORNTON: GLUMA NIJE NAUKA

Izvor: Kurir, 25.Dec.2010, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BILI BOB TORNTON: GLUMA NIJE NAUKA

LONDON - Glumac Bili Bob Tornton izjavio je da je protivnik "glume po metodi" prema kojoj glumci i u pauzi snimanja "žive i dišu" kao junaci koje tumače, preneo je Nju mjuzikal ekspres.

- Mislim da je cela ta priča o "glumi po metodi" jedna od najvećih tajni Holivuda. Ljudi žele da od glume stvore nauku i da ta nauka bude zanimljiva. To ih čini strahovito pametnim. A ja verujem da ili jeste dobar glumac ili niste. Šta čini dobrog glumca? Životno iskustvo. Moj život je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << veoma raznovrstan. Nije mi potrebno da tri nedelje sedim u plakaru da bih se uživeo u ulogu mračnog tipa - rekao je Tornton.

Bili Bob Tornton (55) igrao je u filmovima "Bal monstruma", "Jednostavan plan", "Novo jutro u Renou", "Ledena žetva", "Na krilima slave", "Nevaljali Deda Mraz", "Armagedon" i "Kad tata pozove".

Dobio je Oskara za scenario filma "Sling Blade".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.