Izvor: HotSport.rs, 26.Okt.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIĆEMO BROJNIJI NEGO U LONDONU: Divac potpisao poziv za učešće na Igrama u Riju

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac potpisao je večeras na svečanosti u beogradskom hotelu Hajat zvaničan poziv za učešće srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneriru sledeće godine.

Potpis je deo uobičajene procedure u kojoj Međunarodni olimpijski komitet (MOK) upućuje poziv nacionalnim olimpijskim komitetima.
– Naš tim u ovom trenutku broji 69 članova, što je napredak u odnosu na isti period pre Igara u >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Londonu. U OKS smo pre šest godina postavili sistem praćenja i finansiranja programa vrhunskih sportista i to daje rezultate – izjavio je Divac.
On je dodao da je siguran kako će se niz nastaviti uoči i na samim Igrama i podsetio da je na nedavnim Evropskim igrama u Bakuu osvojeno 15 medalja, od čega osam zlatnih.
– Dragi sportisti, važno je da kada krenete u Rio imate osećaj da ste jedan tim, da budete jedni drugima najveća podrška i to će vam doneti medalju više. Uveren sam da ćete uz podršku tima i cele nacije postići najbolje rezultate kada to bude najpotrebnije. Naši sportisti su na pravom putu, važno je da ste jedan tim i bićete ambasadori Srbije na svetskoj sceni – poručio je Divac.
Olimpijskoj večeri prisustvovali su.mnogobrojni srpski olimpijci, a u njihovo ime zvanicama se obratila šampiinka iz Londona Milica Mandić.
– Živimo za trenutak da na pobedničkom postolju pevamo himnu Srbije i želja nam je da se po povratku iz Rija vidimo ispred Skupštine grada i u karnevalskoj atmosferi proslavimo medalje – poručila je ona.
Svečanosti u hotelu Hajat prisustvovali su i predstavnici svih Saveza, sponzora, kao i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.
The post BIĆEMO BROJNIJI NEGO U LONDONU: Divac potpisao poziv za učešće na Igrama u Riju appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Divac najavio ''žetvu'' medalja u Riju!

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2015

Vlade Divac u ponedeljak uveče u hotelu Hajat potpisao poziv za učešće tima Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine...Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je večeras da se nada da će se dobri rezultati nacionalnih timova iz prošle i ove godine nastaviti...

Nastavak na Sportske.net...

MOK suspendovao Kuvajt iz članstva

Izvor: Akter, 27.Okt.2015, 21:36

Vašington Međunarodni olimpijski komitet (MOK) suspendovao je danas Kuvajt iz svog članstva zbog političkog mešanja u rad sporta, drugi put u poslednjih pet godina, tako da je sada neizvestan nastup sportista iz ove zemlje na Igrama u Rio de Žaneiru sledeće godine..U saopštenju Izvršnog odbora...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.