Izvor: Blic, 05.Avg.2020, 08:21

"BESNILO - UŽIVO" Dok divljaju ŠPIJUNSKI OKRŠAJI oko vakcine, milijarde doza već su rezervisane. Hoće li prljava igra slabije koštati - ŽIVOTA?

Čitaocu je izvesno poznato Besnilo. I kao društveni fenomen, i kao biološka pošast, i kao roman Borislava Pekića. Ovo potonje ili zato što ste ga čitali ranije, ili zato što ste pogrešno pomislili da je prava literatura za vreme zaraze, pa završili isprepadani i namerni da više nikada ne izađete iz kuće. Kako god bilo, setićete se scene u kojoj narator, pisac Danijel Leverkin, hvali svetsku brigu za živote zaraženih na londonskom aerodromu Hitrou – uzorci se već prvog dana izbijanja zaraze ispituju od Los Anđelesa do Tokija, za dolazak se spremaju međunarodne ekipe virusologa. Sagovornik, šef aerodromske bezbednosti, naziva ga naivnim, i objašnjava mu da Amerikance, konkretno, zanima samo to da li je virus sovjetski ili prirodan. Ako je prirodan – okej, možda i spreme novu vakcinu. Ako je pak sovjetski – biće suviše zauzeti za vakcinu jer će spremati kontranapad kugom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.