BBC deli otkaze zbog smanjenja budžeta

Izvor: Studio B, 06.Okt.2011, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC deli otkaze zbog smanjenja budžeta

Britanska medijska kuća BBC je saopštila da planira otpuštanje više od deset odsto zaposlenih, usled smanjenja budžeta izazvanog oštrim merama štednje koje je uvela vlada u Londonu.

U skladu sa novim planom, korporacija BBC će otpustiti 2.000 zaposlenih, smanjiti budžet za kupovinu sportskih i drugih prava, sniziti broj viših rukovodilaca, na televiziji će se prikazivati više repriznog programa, a biće prodane >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nekretnine u zapadnom Londonu, što bi trebalo da rezultira uštedom od oko 670 miliona funti (1,03 milijarde dolara) godišnje do 2016/17, preneo je Rojters.

Vlada u Londonu je pre godinu dana, u sklopu najoštrijeg smanjenja javne potrošnje u poslednjih nekoliko decenija, smanjila godišnji budžet BBC-a od 3,5 milijardi funti (5,4 milijarde dolara) za 20 odsto.

Sindikati upozoravaju da će najavljene mere štednje u BBC-ju naštetiti nezavisnom novinarstvu u vreme kad je skandal oko prisluškivanja telefona otkrio neprilično bliske veze između premijera Dejvida Kamerona i desno nastrojene korporacije Ruperta Mardoka, "NJuz korporejšn", koja je već dugo jedan od oštrijih kritičara BBC-a.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.