Automobil uleteo na trotoar u Londonu, vozač uhapšen

Izvor: RTS, 07.Okt.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobil uleteo na trotoar u Londonu, vozač uhapšen

Jedanaest osoba lakše je povređeno kada je automobil uleteo na trotoar u Londonu, u blizini Muzeja istorije prirode, saopštila je policija, dodavši da se incident tretrira kao saobraćajna nesreća. Vozač automobila je uhapšen.
Londonska hitna služba koja je saopštila da je zbrinula 11 osoba, od kojih je većina zadobila povrede glave >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ili noge.

Njih devet, dodaju iz hitne službe, prevezeno je u bolnicu, preneo je Rojters.
Kako javlja izveštač RTS-a, u 14.20 po lokalnom vremenu crna "tojota" sa kolovoza je prešla na trotoar ispred Prirodnjačkog muzeja u Londonu. Automobil se potom zakucao u parkirano vozilo.
Snimci na društvenim mrežama pokazuju da su vozača odmah savladala četiri muškarca. Nije jasno da li reč o policajcima u civilu ili posetiocima muzeja.

Svedoci govore da je policija stigla u roku od par minuta, uhapsila vozača i evakuisala prisutne u prostoru ipred muzeja gde se nalaze i muzeji nauke i Alberta i Viktorije, uvek prepuni posetilaca.
Londonska policija ranije je saopštila da "ostavlja otvorenom pretpostavku" da bi današnji incident u kojem je muškarac, koji je ubrzo uhapšen, mogao da bude povezan sa terorizmom. 
AP navodi da je britanska premijerka Tereza Mej obaveštena o incidentu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.