Asanž tuži šeficu vlade Australije

Izvor: B92, 08.Okt.2012, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž tuži šeficu vlade Australije

Sidnej -- Osnivač Vikiliksa Džulijan Ašanž najavio je da će tužiti šeficu australijske vlade Džuliju Gilard zbog klevete.

Ašanž, koji je utočište našao u ambasadi Ekvadora u Londonu, naložio je svojim pravnicima da razmotre da li ima osnova da se podnese tužba protiv Džulije Gilard.

On optužuje australijsku premijerku da je nanela štetu Vikiliksu kada je za objavljivanje američke diplomatske pošte rekla da je "ilegalno" i "neodgovorno".

Asanž tvrdi da je američki bankarski gigant Masterkard nakon izjave Džulije Gilard odlučio da blokira donacije Vikiliksu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ašanž planira da tuži Džuliju Gilard zbog klevete

Izvor: Akter, 08.Okt.2012

Osnivač Vikiliksa Džulijan Ašanž najavio je u ponedeljak da će tužiti šeficu australijske vlade Džuliju Gilard zbog klevete

Nastavak na Akter...

Ašanž planira da tuži Džuliju Gilard

Izvor: NaDlanu.com, 08.Okt.2012

SIDNEJ, 8. oktobra 2012. (Beta-AFP) - Osnivač Vikiliksa Džulijan Ašanž najavio je u ponedeljak da će tužiti šeficu australijske vlade Džuliju Gilard zbog klevete... SIDNEJ, 8. oktobra 2012. (Beta-AFP) - Osnivač Vikiliksa Džulijan Ašanž najavio je u ponedeljak da će tužiti šeficu australijske...

Nastavak na NaDlanu.com...

Asanž tuži premijerku Australije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Okt.2012

Osnivač Vikiliksa Džulijan Ašanž najavio je da će tužiti šeficu australijske vlade Džuliju Gilard zbog klevete. Ašanž, koji je utičište našao u ambasadi Ekvadora u Londonu, naložio je svojim pravnicima da razmotre da li ima osnova da se podnese tužba protiv Džulije Gilard. On optužuje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.