Asanž povukao žalbu na zatvorsku kaznu! Sledeća godina KLJUČNA za njegovo IZRUČENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2019, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž povukao žalbu na zatvorsku kaznu! Sledeća godina KLJUČNA za njegovo IZRUČENJE

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž povukao je danas žalbu na svoju zatvorsku kaznu u trajanju od 50 nedelja zbog kršenja uslova privremenog puštanja na slobodu u Velikoj Britaniji.

Sudski zvaničnici su saopštili da je saslušanje, koje je bilo zakazano za sledeću nedelju, otkazano, prenosi AP.

Asanž služi kaznu od 50 sedmica u Velikoj Britaniji zbog kršenja kaucije nakon sedam godina koje je proveo u ambasadi Ekvadora u Londonu, kako bi izbegao izručenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Švedskoj zbog navodnog silovanja.

Asanža u februaru sledeće godine očekuje saslušanje na kojem će biti odlučeno da li će biti izručen SAD, gde je optužen za navodni pokušaj da razbije vladine šifre i kršenje zakona o špijunaži.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ASANŽ POVUKAO ŽALBU Otkazano saslušanje vezano za izricanje zatvorske kazne

Izvor: Blic, 18.Jul.2019

Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž povukao je danas žalbu na svoju zatvorsku kaznu u trajanju od 50 nedelja zbog kršenja uslova privremenog puštanja na slobodu u Velikoj Britaniji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.