Asanž će biti izručen Švedskoj

Izvor: Studio B, 02.Nov.2011, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž će biti izručen Švedskoj

Sud u Londonu odbio je danas molbu Džulijana Asanža, osnivača sajta "Vikiliks" koji objavljuje poverljiva dokumenta, da ne bude isporučen Švedskoj gde je optužen za seksulano zlostavljanje dve žene

Sudije Džon Tomas u Dankan Osli izjavili su da Asanž treba da bude poslat u Švedsku da bi odgovarao na optužbe za navodno silovanje jedne i seksulano >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << uznemiravanje druge žene, preneo je AP.

Asanž, koji je u sudnici čuo presudu, negira optužbe i ističe da je slučaj politički motivisan od onih koji se protive njegovom radu.

Za sada nije jasno da li Asanž, koji je veći deo godine proveo praktično u kućnom pritvoru, ima pravo žalbe britanskom Vrhovnom sudu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.