Asanž bi se mogao predati švedskom sudu

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2012, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž bi se mogao predati švedskom sudu

20.08.2012. -

Osnivač "Vikileaks" Džulijan Asanž planira da se preda švedskom pravosudnom sistemu uz uslov zaključenja sporazuma sa vlastima Švedske da Asanž neće biti izručen SAD. Ovo je objavio list "Sandej Tajms" pozivajući na ovlašćenog predstavnika Asanža. Ovaj uslov će biti osnova za pregovore Asanža u sa predstavnicima Švedskoj.

Prvi dokaz o mogućem rešenju situacije sa Asanžom, koja se pretvorila u diplomatski skandal između Velike Britanije i Ekvadorom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << koji mu je dao azil, pojavio se pred zakazanom obraćanju osnivača "Vikiliksa" iz zidova Ekvadorske ambasade u Londonu. U ambasadi je Asanž proveo već dva meseca.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.