Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž: Spreman sam da budem izručen Americi

LONDON - Osnivač "Vikiliksa" DŽulijan Asanž, koji se od 2012. godine krije u Ambasadi Ekvadora u Londonu, rekao je da je i dalje spreman da bude izručen SAD, ali ako bude obezbijeđeno poštovanje njegovih ljudskih prava.

Asanž je rekao prošle sedmice da bi prihvatio ekstrdiciju ako transrodni vojnik i "izvor" "Vikiliksa" Čelsi Mening bude oslobođena, a već u srijedu joj je odlazeći predsjednik SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Barak Obama skratio kaznu, koja sada ističe u maju.

"Stojim iz svega što sam rekao, uključujući i ponudu da idem u SAD ako se Čelsi Mening pomiluje i oslobodi. To neće biti prije maja. Možemo još mnogo da razgovaramo do tada", rekao je Asanž.

Asanž je pobjegao u Ambasadu Ekvadora u Londonu kako bi izbjegao ekstradiciju Švedskoj zbog optužbi za silovanje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ASANŽ: Do maja možemo da razgovaramo o mom izručenju!

Izvor: Kurir, 19.Jan.2017

...Asanž je prethodno prošle nedelje rekao da će prihvatiti da bude izručen ukoliko Čelsi Mening, bivši američki vojni obaveštajni analitičar koji je promenio pol, bude oslobođen iz zatvora, da bi joj odlazeći predsednik SAD potom smanjio kaznu koja je prvobitno iznosila 35 godina zatvora...

Nastavak na Kurir...

Assange kaže da stoji njegova ponuda SAD za izručenje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jan.2017

Osnivač "Wikileaksa" Julian Assange, koji se od 2012. godine krije u Ambasadi Ekvadora u Londonu, rekao je da je i dalje spreman da bude izručen SAD, ali ako bude obezbijeđeno poštovanje njegovih ljudskih prava. Assange je pobjegao u Ambasadu Ekvadora u Londonu kako bi izbjegao ekstradiciju Švedskoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.