Asafa Pauel se posle osam godina vraća na dvoranske mitinge

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asafa Pauel se posle osam godina vraća na dvoranske mitinge

Bivši svetski rekorder na 100 metara Jamajkanac Asafa Pauel učestvovaće, prvi put posle osam godina, na dvoranskim mitinzima, u sklopu priprema za Olimpijske igre u Londonu.

Dvadesetdevetogodišnji atletičar će prvi put trčati na Gran pri mitingu u Birmingemu 18. februara. Pauel je poslednji put trčao u dvorani 2004. godine.

"Moj trener i ja smo se dogovorili da će idealni način >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priprema za Igre u Londonu biti učešće na dvoranskim mitinzima", rekao je Pauel. Glavni cilj Pauela u dvoranskoj sezoni biće učešće na prvenstvu sveta u Istanbulu, u martu.

Pauel je u Birmingemu u julu istrčao 100 metara za 9,91 sekundu, pre nego što je zbog povrede odustao od prvensta sveta u Daeguu.

On je držao svetski rekord na 100 metara u periodu od 2005. do 2008. godine.

Glavni konkurenti u Londonu biće mu zemljaci Usein Bolt, aktuelni svetski

rekorder i olimpijski šampion, i Johan Blejk svetski prvak iz Daegua, kao i bivši svetski rekorder AmerikanacTajson Gej.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.