Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2021, 19:33

Arteta pokvario planove Murinju: Ništa od Džake i Rome

Švajcarski reprezentativac ostaje u Londonu

Letnja sapunica u kojoj su glavne uloge imali Arsenal, Roma, Granit Džaka i Žoze Murinjo okončana je bez nedeljama najavljivanog epiloga. Švajcarski vezista iz redova premijerligaša u prethodnom periodu dovođen je u vezu sa rimskim klubom čija je želja bio, međutim Mikel Arteta je nakon prijateljske utakmice Arsenala i Čelsija demantovao da postoji šansa da vezista promeni sredinu.

"Granit >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Džaka će ostati sa nama. On je ključni član našeg tima", rekao je strateg Tobdžija.

Španski strateg tako je stavio tačku na polemike o budućnosti fudbalera čiji je odlazak iz Londona ovog leta bio gotovo izvesan. Ostrvski mediji, ali i javnost na Apeninima najavljivali su prelazak Džake u tim Žozea Murinja, a procene su bile da bi Roma za njegovu slobodu morala da odvoji oko 21.000.000 evra. Ipak, status igrača očigledno se promenio u međuvremenu, što je potvrdila i činjenica da je u 40. minutu kontrolne utakmice protiv Čelsija dobio priliku, a za poverenje se odužio golom za izjednačenje. Pogodak međutim nije bio dovoljan da njegov ttim izbegne poraz, a trijumf Plavaca (2:1) potpisao je Abraham golom u 72. minutu.

Rimljani su na adresu kluba iz Londona nedavno poslali ponudu od 12.000.000 evra uz dodatna tri miliona kroz klauzule, ali je Arsenal neposredno nakon što je negativno odgovorio na istu ponudio veznom fudbaleru novi ugovor, uz bolje uslove i do juna 2025. godine.

Džaka je fudbalski put počeo da gradi u Bazelu iz kojeg je prešao u Borusiju Menhengladbah, a dres Arsenala zadužio je leta 2016. godine uz obeštećenje od 45.000.000 evra. U Londonu je do sada odigrao 220 zvaničnih duela i postigao 13 golova uz 20 asistencija.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.