Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021, 15:28

Arsenal pronašao napadača: Dembele za 30.000.000 evra na severu Londona

Francuz je odavno na radaru Gunera, a ovog leta bi konačno mogao i da zaduži opremu

Još jedna razočaravajuća sezona za ekipu Arsenala, koja će po svemu sudeći teško i do plasmana na međunarodnu scenu. To možda i nije nužno loša stvar, kako će Tobdžije moći da se posvete domaćim takmičenjima i borbi za povratak u Ligu šampiona, a možda i za trofej u FA ili Liga kupu. U svakom slučaju, očekuju se velike promene u ekipi, a napad bi mogao da ojača Musa Dembele, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prenosi britanski Telegraf.

19.00: (2,75) Mančester junajted (3,05) Lester (2,75)

Sudbina Edija Nketije i Aleksandra Lakazeta u klubu je neizvesna, pa će zbog toga jedan od prioriteta uprave biti da angažuje napadača. Po svemu sudeći izbor je pao na napadača Olimpik Liona, koji je od januara na pozajmici u madridskom Atletiku.

Dembele je u zimskom prelaznom roku stigao u redove ekipe Dijega Simeonea, kako bi pojačao konkurenciju u napadu na šampionsku titulu. Ipak, povrede su ga omele da bude od koristi argentinskom stručnjaku, pa je upisao svega šest nastupa. Jorgandžije imaju mogućnost da ga otkupe za oko 35.000.000 evra, ali pitanje je da li će se odlučiti za tako nešto.

Tu svoju priliku vidi Arsenal, bivši napadač Fulama i Seltika je ugovorom vezan za Lion do leta 2023. godine, ali uprava francuskog kluba će izvesno pokušati da ga unovči ovog leta. Procena je da bi mogla da se zadovolji sa 30.000.000 evra, što se čini kao sasvim pristojna cena za dokazanog golgetera.

Ovaj 24-godišnji napadač je pružao sjajne partije u Škotskoj, postigao 51 pogodak na 94 nastupa, pa se i ranije spekulisalo da bi mogao karijeru da nastavi u Premijer ligi. Pratio je Arsenal i njegova izdanja u dresu Olimpik Liona, za koji je upisao 45 golova na 108 odigranih mečeva. Ukoliko se kako treba oporavi od povrede i dokaže da je sposoban da izgura sezonu, mogao bi zaista da bude sjajno pojačanje za četu Mikela Artete.

Španski stručnjak je i sam priznao da ekipu očekuju brojne promene, kao i da redovno razgovara sa upravom o planovima za narednu takmičarsku godinu.

"Mnogo stvari moramo da odradimo, već imamo veliki broj igrača na pozajmicama, puno njih pod ugovorima sa kojima moramo da se pozabaviom i mnogo toga će zavisiti od sudbine velikog broja tih fudbalera, kao i da li ćemo i u kojoj meri moći da se pojačamo. Razgovaramo tokom čitave godine, u stalnom smo kontaktu i izvesno je da će doći do promena. Određene stvari će biti obavljene prema planu, a već su se pojavile i neke nove stvari".

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.