Arsenal pao u Londonu, Volfsburg u finalu Lige šampiona

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 22:12

Arsenal pao u Londonu, Volfsburg u finalu Lige šampiona

Ženski fudbalski klub Volfsburg plasirao se u finale Lige šampiona, pošto je u Londonu posle produžetaka savladao Arsenal sa 3:2, u revanš utakmici polufinala.

Prva utakmica u Nemačkoj završena je rezultatom 2:2.

Stina Blekstenijus je u 11. minutu dovela Arsenal u vođstvo, a izjednačenje nemačkom timu donosi Džil Rord u 42. minutu.

Aleksandra Pop u 58. minutu postiže pogodak za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << goste, dok je meč u produžetak odvela Dženifer Biti golom u 75. minutu.

Volfsburg je do pobede stigao u samoj završnici drugog produžetka (119. minut), kada se u strelce upisala Pauline Bremer.

Nemački klub je do sada osvojio dve titule prvaka Evrope, poslednji put u sezoni 2013/14. U finalu za protivnika imaju ekipu Barselone, koja je prošle godine poražena u finalu od Liona.

Barselona i Volfsburg igraju finale 3. juna u Ajndhovenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona,   Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ARSENAL PAO U LONDONU: Ništa od Lige šampiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023

Uzbudljiv duel je viđen...Fudbalerke Volfsburga su u dramatičnoj utakmici izborile plasman u finale Lige šampiona...One su na "Emirejtsu" rezultatom 3:2 pobedila domaći Arsenal posle produžetaka. Ključni gol za gošće postigla je Pauline Bremer u 119. minutu...Meč britanskoj prestonici je,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.