Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021, 23:15

Arsenal je živ: Emeriju malo 2:0 i igrač više da dokrajči bivši klub (VIDEO)

Viljareal sjajnih 70 minuta bacio u vodu u završnici utakmice, u London nosi skromnih 2:1

Dva gola vođstva, igrač više i činjenica da rival nije uputio udarac u okvir gola predstavljali su idealnu siituaciju za Viljareal koji je već u završnici prvog od dva duela sa Arsenalom mogao da oseti miris finala Lige Evrope. Ipak, londonski klub koji je već bio u nok-daunu uspeo je sa konopaca da se vrati u život >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i za nekoliko minuta potpuno preokrene odnos snaga.

Posle 70 minuta dominantne igre Viljaeala, teško da je iko slutio da bi Arsenal mogao da iz Španije ode kao zadovoljniji rival. Već u 5. minutu Tigeros je pronašao put do mreže gostiju. Španski vezista natrčao je na loptu koju mu je posle akcije na desnom boku odložio Čukvueze i neodbranjivo je poslao iza leđa Lenoa.

Žuta podmornica nakon uvodnog zaleta nastavila je da diktira ritam, a inicijativa je rezultirala golom Albiola u 29. minutu na asistenciju Morena koji je glavom prosledio loptu iz kornera na drugi stativu i tako idealno uposlio saigrača.

Posao domaćinu olakšao je Sebaljos drugim žutim kartonom u 57. minutu, te je Arsenal od isključenja veznog igrača svu pažnju usmerio na defanzivu. Igrački deficit londonski klub je mogao da košta u 66. minutu kada je Moreno imao stopostotnu šansu, ali je Leno uspeo da spreči potop premijerligaša.

Upravo od tog momenta krenuo je niz pehova za domćina te je samo četiri minuta kasnije Emeri bio prinuđen da zbog povrede izvede iz igre jednog od najboljih pojedinaca Huana Fojta, a peh defanzivca ispostavio se tek kao najmanji u nizu problema.

Najavu neočekivanog epiloga predstavljala je nespretna reakcija Trigerosa je strelca vodećeg gola Viljarela za tren pretvorila u jednog od režisera povratka Arsenala u život. Vezni fudbaler španskog kluba nije se najbolje snašao u situaciji pred svojim golom u 72. minutu, zakačio je Saku koji je bio u prodoru, a fudbaler Tobdžija iskoristio je kontakt da iznudi jedanaesterac.

Najstrožu kaznu za Tobdžije izveo je Pepe koji je hladnokrvno gađao po sredini gola, smanjio zaostatak gostiju i preokrenuo odnos snaga podigavši moral saigrača. Na krilima pogotka, premijerligaš je nastavio inicijativu, a samo sedam minuta posle penala ponovo se u centru pažnje našao Saka kojeg je ovaj put faulirao Kapu za drugi žuti karton kojim je neutralisana prethodna brojčana prednost španskog kluba čime je u potpunosti vraćena neizvesnost.

Ipak, rezultat se nije menjao do kraja susreta te je Viljareal iz utakmice izašao kao pobednik, a Arsenal kao zadovoljniji tim, čak i uz žal što Obamejang u četvrtom miutu nadoknade nije uspeo da u potpunosti neutrališe zaostatak iz stopostotne šanse.

LIGA EVROPE, POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Mančester junajted – Roma 6:2 (1:2)

/Fernandeš 9, 71 pen, Kavani 48, 64, Pogba 75,. Grinvud 86 – Pelegrini 15 pen, Džeko 34/

Viljareal – Arsenal 2:1 (2:0)

/Trigeros 5, Albiol 29 – Pepe 73 pen/

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.