Argentina poziva Britaniju da se konačno reši

Izvor: B92, 20.Jan.2023, 18:45

Argentina poziva Britaniju da se konačno reši

Argentinski ministar odbrane Horhe Tajana pozvao je London da se uključi u dijalog sa Buenos Ajresom i konačno reši pitanje suvereniteta Malvinskih ostrva.

Kako je ministar objasnio, ta ostrva Britanija naziva Foklandima i smatra delom svoje prekomorske teritorije.

Tajana je dao još jednu ponudu za pregovore sa Velikom Britanijom tokom ceremonije odlaska mirovnjaka koji su krenuli u misiju UN na Kipar, a koji je i dalje podeljen nakon što je Turska poslala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje snage na ostrvo 1974. godine kao odgovor na državni udar koji je podržala grčka vlada.

Misija će "demonstrirati posvećenost Argentine multilateralnom sistemu UN", rekao je ministar vojnicima na aerodromu El Palomar kod Buenos Ajresa.

"Verujemo u međunarodno pravo, verujemo u mirno rešavanje sporova i zato tražimo dijalog kako bi Britanci konačno seli da razgovaraju o sporu oko suvereniteta na Malvinama", reko je Tajana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.