ArcelorMittal i dalje posluje s gubitkom

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Avg.2019, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ArcelorMittal i dalje posluje s gubitkom

LONDON - ArcelorMittal je priopćio kako društvo je s obzirom na slabu potražnju i visoke nivoe uvoza u Evropi poduzelo korake da uskladi svoj nivo proizvodnje s trenutnom potražnjom na tržištu.

Kao rezultat ranije najavljenih ograničenja proizvodnje u Evropi, za drugi kvartal 2019 predviđeno je smanjenje oko 4,2 milijuna tona godišnje proizvodnje.

Kompanija je zabilježila u drugom kvartalu 2019. neto >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << gubitak od 0,4 mlrd. dolara (uključujući 0,9 milijardi dolara umanjenja vrijednosti. U prvom kvartalu ove godine neto gubitak je bio 33 milijuna dolara (uključujući umanjenja vrijednosti 1,1 milijardi dolara).

Isporuke čelika u iznosu od od 22,8Mt u drugom kvartalu 2019. zabilježile su porast za 4,3% u usporedbi s prvim kvartalom 2019 i rast od 4,8% u odnosu na drugi kvartal 2018. godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.