Apokaliptični doompunk koncert MDME SPKR u zagrebačkoj Močvari

Izvor: BalkanRock.com, 25.Nov.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apokaliptični doompunk koncert MDME SPKR u zagrebačkoj Močvari

U nedjelju, 27. studenog, u zagrebačkom klubu Močvara nastupa londonski duo MDME SPKR.

Pjevačica benda, Lau, o kojoj će se sigurno još pričati, poručuje da ukoliko volite Steinbacka, filmove Gaspara Noe i Dead Kennedyse, da će vam se sigurno svidjeti i MDME SPKR i da obavezno dođete.

Erupcija novih mladih snaga ljevičarske rock scene u gradovima diljem svijeta, u >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Londonu je lansirala MDME SPKR 2014. godine. U listopadu te godine su izbacili prvi EP pod nazivom “Humanoid” koji su oduševljeno dočekali i kritika i kolege muzičari i publika i koji se odmah našao na Rough Tradeovoj listi Top 25 tjednih izdanja.

Ovaj moćni duo, pjevačica izvanrednog, ubojitog glasa MDME SPKR a.k.a. Laurie Battie a.k.a. Lau Betti na basu i James Innes sa zanimljivim, krajnje nepredvidivim izmjenama ritma na bubnjevima, imaju toliko nabrijan live nastup, sirove snage, no emocionalne krhkosti s dušom ovog vremena, ove generacije. Oni su DIY u pravom smislu riječi: sami su sebe stvorili, izgradili, oblikovali, snimili,objavili, organizirali si turneje, a Lau je i poznata kao DJ Pomponette. Tako su već su u proljeće 2014 bili na DIY turneji po Americi od jedne do druge obale, odradivši 12 izrazito bučnih gigova u 3 tjedna, a stage su dijelili s najboljim pripadnicima lokalne scene u Los Angelesu, Austinu, San Antoniu i New Yorku. Po povratku u Europu, bili su predgrupa najboljima: Sonic Jesus, Black Bombain, Radio Moscow, Lydia Lunch, Kid Congo, Big Sir, Bazooka, ostavljajući za sobom trag znoja i uzbuđenja.

Upad je 35 kuna.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.