Antisemitske parole u Londonu - četvorica uhapšena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2021, 19:52

Antisemitske parole u Londonu - četvorica uhapšena

Britanska policija uhapsila je danas četvoricu muškaraca zbog video-snimaka objavljenih na društvenim medijima, na kojima se navodno čuje kako se uzvikuju antisemitske parole iz konvoja automobila koji su prolazili Londonom.

Policajci su zaustavili automobil na putu u zapadnom delu Londona i priveli četvoricu muškaraca zbog sumnje da su, vređanjem na rasnoj osnovi, počinili prekršaj narušavanja javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reda, navela je policija, a prenosi AP.

"Ovakvo ponašanje je krajnje šokantno i neće se tolerisati", rekao je jedan policijski zvaničnik.

Video snimak prikazuje nekoliko automobila na kojima su okačene palestinske zastave kako prolaze severnim Londonom, gde živi veliki broj pripadnika jevrejske zajednice.

U jednom trenutku, čuje se glas muškarca koji govori kroz megafon "silujte im ćerke".

Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je ranije danas da u britanskom društvu nema mesta za antisemitizam i da Jevreji u zemlji ne smeju da budu žrtve "sramotnog rasizma", javlja Rojters.

"U našem društvu nema mesta antisemitizmu. Uoči (jevrejskog praznika) Šavuta stojim uz britanske Jevreje koji ne smeju da budu žrtve sramotnog rasizma kakav smo danas videli", objavio je Džonson na Tviteru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga zbog uzvikivanja antisemitskih poruka iz konvoja automobila u Londonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2021

Britanska policija je danas otvorila istragu u vezi s video snimcima na kojima se vidi kako ljudi uzvikuju nasilne antisemitske poruke iz konvoja automobila dok se voze kroz London.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

POHAPŠENI! Muškarci vikali "silujte im ćerke" ulicama Londona, antisemitizam se ne toleriše

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 00:30

Na automobilima imali okačene palestinske zastave..Britanska policija uhapsila je danas četvoricu muškaraca zbog video-snimaka objavljenih na društvenim medijima, na kojima se navodno čuje kako se uzvikuju antisemitske parole iz konvoja automobila koji su prolazili Londonom...Policajci su zaustavili...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.