Ambasador Ivan, ključni čovek Londona za pregovore o Bregzitu, DAO OSTAVKU

Izvor: Telegraf.rs, 03.Jan.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Ivan, ključni čovek Londona za pregovore o Bregzitu, DAO OSTAVKU

Britanski ambasador pri Evropskoj uniji Ivan Rodžers iznenada je danas podneo ostavku, manje od tri meseca pre pokretanja zvaničnih pregovora o Bregzitu, u kojima je bilo predviđeno da on ima ključnu ulogu, javio je Fajnenšnal Tajms.

Kako prenosi taj list, Rodžers je poručio svom osoblju da će se povući sa mesta ambasadora pri EU.

On, međutim, nije objasnio razloge za donošenje takve odluke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << navele su osobe koje su imale uvid u njegovu poruku diplomatskom osoblju, prenosi Rojters.

Britanska premijerka Tereza Mej je ranije najavila da će pokrenuti zvanične pregovore o Bregzitu sa ostalim članicama EU do kraja marta.

(Telegraf.rs/ Tanjug)


Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ambasador Velike Britanije u EU podneo ostavku

Izvor: Vostok.rs, 04.Jan.2017, 10:46

Ambasador Velike Britanije u EU Ajvan Rodžers podneo je ostavku nekoliko meseci pre početka pregovora o „bregzitu“, saopštili su u Dauning stritu.. . Nije naveden razlog za ovu odluku. Referendum o izlasku Velike Britanije iz EU završen je 23. juna 2016. godine pobedom evroskeptika: 51,9...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.