Ambasada Rusije RF: London grubo dezinformiše britansku i međunarodnu javnosti

Izvor: Vostok.rs, 05.Okt.2018, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Rusije RF: London grubo dezinformiše britansku i međunarodnu javnosti

Saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Velike britanije o navodnim sajber napadima koje Rusija izvodi po celom svetu predstavlja „grubo dezinformisanje britanske i međunarodne javnosti“, saopštila je Ambasada Rusije u Londonu.


Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije je saopštilo da britanske vlasti „sa velikom sigurnošću“ smatraju da je Glavna obaveštajne uprave Rusije (GRU) organizovala seriju sajber napade po čitavom svetu, uključujući i u Britaniji, i da na napade nameravaju da odgovore zajedno sa saveznicima.


„Ova izjava je neodgovorna. Ona, kao po tradiciji, nije potkrepljena nikakvim dokazima i još jedan je element antiruske kampanje koji sprovodi Vlada Velike Britanije“, izjavio je portparol Ambasade Rusije.


On je podsetio da su krajem 2017. godine tokom posete Moskvi bivšeg šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona postojala neka pitanja o sajber bezbednosti, kao i da je Rusija spremna da operativno organizuje odgovarajuće konsultacije eksperata.


„Britanska strana je odbila takav dijalog i jedino razumno objašnjenje je pretpostavka da nemaju šta da kažu. Na takav način, ova izjava Forin ofisa predstavlja grubo dezinformisanje britanske i međunarodne javnosti. Malo je verovatnoća je u pitanju slučajnost to što su se preklopili sastanak ministara odbrane država NATO-a u Briselu i objava o početku rada sajber jedinica oružanih snaga zapadnih država“, izjavili su u Ambasadi.


Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je ranije na konferenciji za novinare da su takve optužbe proizvod „bujne mašte kolega iz Velike Britanije“.


Ona je pozvala zapadne zemlje da razgovaraju o pitanjima sajber bezbednosti na međunarodnoj konferenciji u Moskvi pre nego što okrive Rusiju za sajber napade.

Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva: Još jedna izrežirana propagandna akcija optužbe za pokušaj hakerskog napada

Izvor: Vostok.rs, 05.Okt.2018

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nazvalo je „još jednom izrežiranom propagandnom“ akcijom optužbe za pokušaj hakerskog napada u Hagu, za koje holandske vlasti sumnjiče građane Rusije.. . . „Obratili smo pažnju na činjenicu da je konferenciji za medije Ministarstva odbrane Holandije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.