Amazon kupio udjel u britanskom Deliveroou

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Maj.2019, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amazon kupio udjel u britanskom Deliveroou

LONDON - Amazon je preuzeo udjel u britanskoj tvrtki za isporuku hrane Deliveroo, predvodeći 575 milijuna dolara prikupljanja sredstava kako bi se suprotstavio Uber Eatsu u globalnoj utrci za dominaciju tržištem hrane za ponijeti.

Informacija da je najveći svjetski online trgovac na malo kupio u jednoj od najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Europi, izazvala je šokove u sektoru, udarajući dionice europskih rivala Just Eat, Takeaway.com i Delivery Hero.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
Online giganti se kladili da će se tržište hrane za ponijeti proširiti kako se širi od brzih, nezdravih obroka do hranjivih jela, te da imaju skalu da bi pobijedili manje rivale koji još uvijek u velikoj mjeri žrtvuju profit za rast.

Osnivač i izvršni direktor tvrtke Deliveroo Will Shu izjavio je kako će prikupljanje sredstava omogućiti grupi koja stvara gubitke da poveća doseg, razvije tehnologiju i slijedi inovacije kao što je širenje vlastitih kuhinja koje se mogu iznajmiti restoranima kako bi se zadovoljila potražnja.

Deliveroo nije objavio podatak o veličini amazoniove investicije. Do sada je prikupio 1,53 milijarde dolara, uz pomoć postojećih investitora T. Rowe Pricea, Fidelity Managementa i Research Co i Greenoaksa.

Bivši bankar Morgan Stanleya pokrenuo je Deliveroo nakon što se preselio u London iz Sjedinjenih Država i uvidio nedostatak mogućnosti isporuke u kasnim večernjim satima. Kaže da još uvijek sam isporučuje obroke jednom tjedno kako bi razumio posao vozača.

Sa sjedištem u Londonu, Deliveroo koristi 60.000 vozača odjevenih u crne i teal jakne za isporuku obroka iz više od 80.000 restorana i prodajnih mjesta u 14 zemalja, uključujući Francusku, Njemačku, Hong Kong, Singapur i Kuvajt.

Njegov "Frank" algoritam povezuje restorane i vozače s kupcem, na temelju lokacije, kako bi skratio vrijeme isporuke.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.