Amazon i dalje vodeći na tržištu pametnih zvučnika, Google sve bliže

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Avg.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amazon i dalje vodeći na tržištu pametnih zvučnika, Google sve bliže

LONDON - Strategy Analytics je objavio još jedno ažurirano izvješće koje se tiče tržišta pametnih zvučnika. Amazon je i dalje vodeći na ovom tržištu zahvaljujući 4,8 milijuna isporučenih pametnih zvučnika u drugom kvartalu, što je pak bilo dovoljno za vodeći tržišni udio od 41%.

Za usporedbu, u drugom kvartalu prošle godine Amazon je isporučio 2,9 milijuna svojih pametnih zvučnika što je tada bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dovoljno za također vodeći tržišni udio od 75,8%.

U drugom kvartalu ove godine međutim Amazonu se sve više približava Google sa svojim proizvodima. Google je u drugom kvartalu isporučio 3,2 milijuna svojih pametnih zvučnika, što je bilo dovoljno za tržišni udio od 27,6%, što je rast u odnosu na drugi kvartal prošle godine kao je Google isporučio 600 tisuća pametnih zvučnika te imao tržišni udio od 16,1%.

Na trećem mjestu u drugom kvartalu ove godine nalazi se Alibaba, koja u godinu dana došla s 0 na 7% udjela, s 800 tisuća isporučenih pametnih zvučnika.

Na četvrtom se mjestu nalazi Apple koji je u godinu dana došao s udjela od 0 na 5,9% i na 700 tisuća isporučenih zvučnika (u prvom kvartalu ove godine tvrtka iz Cupertina je isporučila 600 tisuća zvučnika). Listu zaključuju kineske tvrtke JD.com i Baidu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.