Aj Vejvej izložio semenke suncokreta u Londonu

Izvor: Beta, 12.Okt.2010, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aj Vejvej izložio semenke suncokreta u Londonu

LONDON, 12. oktobra 2010. (Beta-AP) - Kineski umetnik Aj Vejvej predstavio je novu instalaciju u muzeju Tejt modern u Londonu - ogromnu prostoriju u kojoj je rasuto više od 100 miliona semenki suncokreta.

Posetioci se pozivaju da šetaju po eksponatima napravljenim od porcelana. Aj (53) je upotrebio više od 150 tona semenki kako bi pokrio pod dvorane površine 1.000 kvadratnioh metara.

Glavni kustos izložbe za novi rad kineskog umetnika je rekla da je "divna, jednostavna ideja koja nudi neverovatne mnogućnosti značenja i referenci".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aj Vejvej izložio semenke suncokreta u Londonu

Izvor: NaDlanu.com, 12.Okt.2010

LONDON, 12. oktobra 2010. (Beta-AP) - Kineski umetnik Aj Vejvej predstavio je novu instalaciju u muzeju Tejt modern u Londonu - ogromnu prostoriju u kojoj je rasuto više od 100 miliona semenki suncokreta. Posetioci se pozivaju da šetaju po eksponatima napravljenim od porcelana. Aj (53) je upotrebio...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napravio tepih od 100 miliona porcelanskih 'semenki suncokreta'

Izvor: SrbijaNet.rs, 12.Okt.2010

Jedan od vodećih kineskih umetnika Aj Vejvej postavio je u britanskom nacionalnom muzeju moderne umetnosti Tejt Modern u Londonu veoma neobičnu instalaciju pod nazivom "Semenke suncokreta", piše londoska štampa. Umetnik je 1.000 kvadratnih metara dvorane prekrio sa 100 miliona "semenki suncokreta"...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.