Adebajor probao da se ubije!

Izvor: Sportske.net, 26.Apr.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adebajor probao da se ubije!

Reprezentativac Togoa dao opširan intervju za Dejli Mejl.

Fudbaler oko koga su se svojevremeno lomila koplja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ili ga volite ili mrzite.

Afrikanac je ostavio dubok trag u Premijer ligi posebno u Londonu, gde je nastupao za klubove poput Arsenala, Totenhema, Kristal Palasa dok je odigrao i tri sezone pod ugovor za Mančester Siti.

Sada ima 35 godina, nastupa za turski Bašakšehir koji se trenutno nalazi na liderskoj pozicij >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << turske Super lige dok je svoju karijeru počeo u francuskom Mecu.

"Imao sam samo šesnaest godina, sve što sam hteo je da pomognem svojoj porodici. Kada je porodica siromašna svi su siromašni tu postoji velika solidarnost. Međutim, kada jedan uspe onda kao da duguje svima"

"U Mecu sam imao oko 3000 funti mesečno. Moja porodica je zahtevala kuću od pola miliona funti, klub se umorio od takvih zahteva. Sećam se jedne noći da sam sedeo na mom krevetu i zapitao se 'Šta radim ja ovde? Niko nije zadovoljan sa mnom, šta je onda poenta življenja?"







"Ispod mene je bila apoteka, kupio sam mnoštvo lekova na izgovor da je za siromašne u mojoj zemlji. Onda sam pozvao najboljeg prijatelja koji mi je rekao da se smirim, da sam čovek koji može promeniti Afriku. To me je spasilo, zahvalan sam mu na tome", izjavio je Adebajor za engleski medij.

Prisetio se i duelima sa stamenim blokom "Crvenih đavola", Riom i Nemanjom dok je nosio dres Arsenala.

"Imali smo kvalitet ali samo za neke utakmice. Junajted i Čelsi su bili tehnički timovi a opet tako jaki. Rio je vređao sve na terenu, bio je pravi psiho. Ali Vidić je bio opasniji, kao da se zabijete u stenu. Mogao je da blokira napadača prstom. Startuje na vas pa se izvini, potom vas udari i izdere. Taj čovek je bio spreman da ubije", priseća se Togoanac susreta sa Srbinom.

Na kraju se okrenuo ka Istanbulu i Turskoj.

"Dobro mi je u Istanbulu. Imamo Robinja, Ardu Turan, Klišija. Sa njim sam igrao u Sitiji, Arsenalu sada i ovde. Ne bih se iznenadio da kupi neko imanje kod mene u Togu. Moj zadnji izazove jeste osvajanje ligaške titule po prvi put. Na vrhu smo i želim je.", završio je Adebajor.

U opširnom intervju za Dejli Mejl se još pominje epizoda u Real Madridu, napad na autobus reprezentacije Togoa i naravno slavlje pred navijačima "Tobdžija" kao igrač Sitija.
Pogledaj vesti o: London,   Turska

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.