AI: Prajd pobeda ljudskih prava

Izvor: B92, 28.Sep.2014, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AI: Prajd pobeda ljudskih prava

Organizacija Amnesti internešenel ocenila je da održana Parada ponosa u Beogradu predstavlja pobedu za LGBT populaciju u Srbiji.

Amnesti je pozdravio srpske vlasti zbog držanja pod kontrolom svih kontramitinga i privođenja nekoliko izgrednika.

Ipak, kako upozorava međunarodna organizacija za ljudska prava, srpske vlasti sada moraju da obrate pažnju na "vrlo vidljivu diskriminaciju i nasilje" protiv LGBT osoba u društvu.

Beograd, smatra Amnesti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora da se ozbiljno koncentriše na borbu sa zločinima iz mržnje protiv LGBT populacije i na zaštitu branilaca ljudskih prava u Srbiji.

Ovogodišnjoj Paradi je prisustvovala i delegacija Amnestija, koja je zajedno sa LGBT osobama danas šetala ulicama srpske prestonice, navodi se u saopštenju.

Amnesti podseća da je, ipak, ovogodišnji "Prajd" obeležilo nekoliko demonstracija protiv LGBT populacije, koje su se dogodile pre i posle Parade.

Kako se navodi u saopštenju, iako sama Parada ove godine nije protekla u znaku nasilja, nekoliko incidenata se dogodilo u drugim delovima Beograda, među kojima je, kako se podseća bio i napad na televiziju B92 i paljenje autobusa na liniji 46.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amnesti internešenel: Beogradski Prajd 2014. je pobeda ljudskih prava

Izvor: Blic, 28.Sep.2014

Organizacija Amnesti internešenel ocenila je večeras da danas održana Parada ponosa u Beogradu predstavlja pobedu za LGBT populaciju u Srbiji i za njihove simpatizere koji su se više godina na miran način borili da na miran način izraze svoje pravo na okupljanje i izražavanje mišljenja...Amnesti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.