Zvanično - Zenit doveo još jedno veliko pojačanje! (foto)

Izvor: Sportske.net, 10.Jul.2020, 16:40

Zvanično - Zenit doveo još jedno veliko pojačanje! (foto)

Ekipa iz Sankt Petersburga nastavila da se pojačava.

Stigli su Denis Zaharov i Kevin Pengos, a sada je u redove Zenita stiglo i treće pojačanja.

U pitanju je sjajni litvanski centar Arturas Gudaitis, koji u Sankt Petersburg stiže iz Olimpije Milano.

Ovaj 27-godišnji košarkaš je karijeru počeo u Klajpedi, 2012. godine je stigao u Žalgiris, proveo je tri godine u klubu iz Kaunasa, da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << potom zaigrao za Ritas.

U Milano je stigao 2017. godine, a sa "Manekenima" je osvojio titulu u Seriji A i dva trofeja u Superkupu.

U sezoni za nama se mučio i sa povredama, pa je upisao 19 nastupa u Evroligi, u proseku je postizao 7,3 poena uz 4,4 skokova po meču.

Potpisao je dvogodišnji ugovor sa ruskim klubom i nema sumnje da će biti veliko pojačanje za ekipu Ćavija Paskvala. Dolazi kao zamena za Koltona Ajversona, koji je danas napustio klub.

Zenit je dogovorio još dva pojačanja, uskoro se čeka da ozvaniče dolaske bivšeg igrača Zvezde Kej Si Riversa i doskorašnjeg krilnog centra Galatasaraja Aleksa Pojtresa.

Podsetimo da su klub napustili i Aleks Renfro i Anton Ponkrašov, dok se očekuje da to uskoro urade i Endru Olbisi, Tim Abromaitis i Gustavo Ajon.

⚡️⚡️⚡️@GudaitisAG has become BC Zenit player.

27 years old center signed a 2-year contract with our Club. pic.twitter.com/qGliGmLA6P

— Basketball club Zenit (from 🏠) (@zenitbasket) July 10, 2020

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Centar prešao iz Armanija u Zenit

Izvor: B92, 10.Jul.2020

Arturas Gudaitis novi je košarkaš Zenita iz Sankt Peterburga...Litvanski centar napustio je Armani Milano posle tri godine...Sa Zenitom će potpisati dvogodišnji ugovor...Bivši košarkaš Žalgirisa odigrao je 19 utakmica prošle sezone...Beležio je 7,9 poena i 4,3 skoka u dresu ekipe iz Milana.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.