Voša razbila Litvance, sledi borba sa Bečlijama

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jul.2012, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voša razbila Litvance, sledi borba sa Bečlijama

Suduva – Vojvodina 0:4 (0:3)
Strelci: 0:1- Moreira u 4,  0:2 – Škuletić u 37,  0:3 – Stevanović u 40, 4:0 – Oumaru u 48. minutu.
Gradski stadion u Marijanpolju. Gledalaca:  oko 3.000. Sudija: Oliver Drača (Austrija). Prvi meč: 1:1.
SUDUVA: Davidovs, Radžijus, Borovskij (od 85. Brevile), Loginov, Urba, Leimonas (od 55. Beniušius), Čvedukas, Slavičkas, Ledezma, Lukšis, Eliošijus (od 46. Šobinkas).
VOJVODINA: Supić, Vulićević, Đurić, Trajković, Pavlović, Mitošević (od 32. Ađuru), Stevanović, Moreira, Oumaru, Škuletić, Poletanović (od 82. Bilbija).
Specijalno za Žurnal iz Litvanije: Ognjen Ademovski
Sve greške i promašaje iz prvog meča u Novo Sadu, Vojvodina je „naplatila“ u Litvaniji i tako došla do ubedljivog trijumfa i plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.
Novosađani će u narednoj fazi ukrstiti koplja sa Rapidom iz Beča. Ako ponove igru kao u Litvaniji puleni trenera Zagorčića mogu da iznenade favorizovane Austrijance.
Od starta je Voša nametnula svoj ritam, a već u 4. minutu Moreira je matirao Litvance. Od tog trenutka samo jedan tim je postojao na terenu. Fantastični napadi i vrlo organizovana odbrana, ovako najkraće može da se opiše igra Vojvodine protiv Suduve. Stoga i ne čudi ubedljiv trijumf na gostovanju i lepi golovi Škuletića, Stevanovića i Oumarua.
Jedina mrlja na odlično izdanje Vojvodine je crveni karton za štopera Trajkovića koji je u 90. minutu bez ikakve potrebe dobio drugi žuti karton, stoga neće biti u mogućnosti da pomogne saigračima protiv Rapida.
PRVO POLUVREME:
4. minut – Već na početku meča Vojvodina je stigla do gola. Pavlović je uposlio Moreiru, Portugalac je primio loptu u šesnaestercu, okrenuo čuvara i plasirao loptu iza leđa golmana Suduve.
8 minut – Golman Vojvodine Supić je na travi, pruža mu se lekarska pomoć.
15. minut – Moreira je prelepo uposlio Poletanovića prebacivši odbranu Litvanaca, mladi vezista se ispružio koliko je mogao, solidno je šutirao, ali malo pored gola.
18. minut – Vojvodina igra odlično, diktira tempo i ne dozvoljava domaćinu da dođe do svoje igre.
20. minut – Kapiten Vulićević je pokušao sa 30-ak metara, ali lopta je završila iznad gola.
27. minut – Igra se na polovini Litvanaca, Voša se brani atacima. Litvanci kao da vode, igraju na kontranapade.
30. minut – Solidan pokušaj Suduve preko Rafaela, ali štoperi Novosađana su odlično reagovali.
32. minut – Mladi Mitošević je morao van igre zbog povrede, umesto njega na terenu je Ađuru.
37. minut – Vojvodina je duplirala prednost preko Škuletića. Abubakar je iskoristio grešku defanzivca Suduve, uposlio je Škuletića, ovaj je šutirao, golman mu je odbranio, ali napadaš Voše nije odustao, na odbijenu loptu je odlično reagovao i pogodio za 2:0.
40. minut – Majsorija Poletanovića! Mladi vezista je izašao jedan na jedan sa golmanom Suduve, ali je nesebično asistirao Stevanoviću koji je ubacio loptu u prazan gol! Vojvodina vodi 3:0!
Kraj prvog dela igre!
DRUGO POLUVREME:
48. minutPreslikan početak kao u prvom delu. Vojvodina je posle nekoliko minuta došla do gola. Abubakar Oumaru je napravio dar-mar u odbrani domaćina, sjajnim driblinzima naređao je nekoliko defanzivaca i potom pogodio za 4:0.
51. minut – Trajković je bespotrebno dobio žuti karton.
56. minut – Lep napad Suduve, ali Beneušius je bio u ofsajd poziciji što nije promaklo pomoćnom sudiji.
62. minut – Bojović je u igri umesto Abubakara
67. minut – Grešku odbrane Vojvodine pokušao je da iskoristi Ledezma, šutirao je sa 20 metara tik iznad prečke.
80. minut – Poletanovića je zamenio Bilbija.
89. minut – Šut Ledezme sa 30 metara iz slobodnog udarca. Supić je ostao „ukopan“, ali srećom lopta je otišla u gol aut.
90. minut – Drugi žuti karton za Trajkovića, glupost štopera Voše koji će propustiti duel sa Rapidom.
Kraj meča!

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.