Vojvodini se na Karađorđu umalo ponovio Vaduz

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Jul.2012, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodini se na Karađorđu umalo ponovio Vaduz

Vojvodina – Suduva 1:1 (0:0)
Strelci: 0:1 – Beniušis u 56, 1:1 – Oumaru u 92. minutu.
Stadion: „Karađorđe” u Novom Sadu. Gledalaca: 6.103. Sudija: Robert Mejden (Škotska). Pomoćnici: Vilijam Konkuer i Grem Čembers (Škotska). Žuti karton: Abubakar (Vojvodina).
VOJVODINA: Supić, Trajković, Moreira, Bilbija (od 81. Škuletić), Mitošević, Oumaru, Stevanović, Vulićević (od 87. Smiljanić), Đurić, Ađuru (od 60. Bojović), Pavlović.
SUDUVA: Davidovs, Radžijus (od 79. Urba), Lukšus, Beniušis (od 70. Borovskij), Eliošius (od 68. Urbšis), Limonas, Švedukas, Loginov, Slavičkas, Ledezma, Šoblinskas.
Vojvodina je remizirala sa litvanskom Suduvom na stadionu „Karađorđe” – 1:1, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Novosađani su na prvi pogled bili dominantni, imali su loptu u svojim nogama, stvarali i sasvim solidne šanse.
Vojvodina je svoje navijače podsetila na prošlogodišnju eliminaciju od Vaduza iz Lihtenštajna, ali su na kraju uspeli da izjednače. I to iz indirekta sa pet metara! Gol je na dodavanje Bojovića sa 7-8 metara postigao Abubakar Oumaru u 92. minutu. Kamerunac je nagrađen ovacijama, s obzirom da mu je juče preminuo otac, ali je on ipak smogao snage da nastupi u susretu protiv Suduve.
Realizacija Novosađana je bila katastrofalna, pa su navijači domaćih gledali promašaje Bilbije, Vulićevića, Abubakara… Za razliku od ekipe Zlatibora Zagorčića, Suduva je igrala disciplinovano i čekala svoju šansu. Dočekala ju je iz prekida i obezbedila prilično povoljan rezultat pred revanš u Litvaniji.
Jedini pogodak za goste postigao je visoki Beniušius u 56. minutu. Ledesma je izveo korner sa leve strane, odbrana Vojvodine je bila očajno postavljena, pa je korpulentni Beniušius sa pet metara loptu neometano zakucao glavom u gol.
Na stadionu Karađorđe, pred 6.103 gledalaca, domaći tim stvorio je nekoliko fenomenalnih prilika, ali Oumaru, Bojović, Stevanović, Bilbija i saigrači su propustili da zatresu mrežu Litvanaca.
A potom je usledio već opisani rasplet, indirekt i gol Abubakara Oumarua za uzdahe olakšanja i izjednačenje u 92. minutu – 1:1.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.