U brašnu iz Litvanije previše ohratoksina

Izvor: Capital.ba, 19.Apr.2024, 09:57

U brašnu iz Litvanije previše ohratoksina

BiH – Na tržište BiH isporučeno je raženo brašno iz Litvanije u kojem je utvrđeno prekoračenje maksimalno dozvoljene količine ohratoksina A, o čemu su obaviještene nadležne ispekcije, od kojih je zatraženo preduzimanje mjera, saopšteno je iz Agencije za bezbjednost hrane BiH. Foto: Pixabay Riječ je o integralnom organskom raženom brašnu u pakovanju od 25 kilograma, čiji je proizvođač/izvoznik “Organikagro UAB” >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << /ORGANICAGRO UAB/ Vilnjus, lotovi “LT240014” i “LT240413”. Ovaj proizvod nije u skladu sa odredbama Pravilnika o maksimalno dozvoljenim količinama za određene kontaminante u hrani, navodi se u saopštenju. Informaciju o prisustvu mikotoksina Agencija je primila putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje. “Sve raspoložive informacije o proizvodu, shodno važećim propisima, dostavljene su na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim organima u BiH od kojih je zatraženo preduzimanje mjera i povratno obavještavanje Agencije za bezbjednost hrane“, navedeno je u saopštenju. Iz Agencije napominju da se ovo obavještenje odnosi isključivo na proizvod sa navedenim podacima. Srna Чланак U brašnu iz Litvanije previše ohratoksina се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Brašno iz Litvanije ima viška ohratoksina A

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2024

SARAJEVO - Na tržište BiH isporučeno je raženo brašno iz Litvanije u kojem je utvrđeno prekoračenje maksimalno dozvoljene količine ohratoksina A, o čemu su obaviještene nadležne ispekcije, od kojih je zatraženo preduzimanje mjera, saopšteno je iz Agencije za bezbjednost hrane BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.