U Litvaniji vrelo, ali Milojević leden: Na pobedu!

Izvor: Mondo, 31.Jul.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Litvaniji vrelo, ali Milojević leden: Na pobedu!

Zvezdin trener ne dozvoljava opuštanje uprkos ubedljivoj prednosti.

/Od novinara MONDA iz Litvanije/

Seniorska reprezentacija Srbije 2009. godine gostovala je u Marijampolu u poslednjem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi i, uprkos porazu (1:2), bio je to uspešan ciklus po naše fudbalere jer su se plasirali na Mundijal.

Omladinska reprezentacija Srbije igrala je u Marijampolu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2013. godine utakmice Evropskog prvenstva i postala kontinentalni šampion za uzrast do 19 godina.

Hoće li litvanski gradić biti srećan i po fudbalere Crvene zvezde, koje u sredu (19.30) očekuje revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Suduve?

Prvu utakmicu crveno-beli su rešili u svoju korist, pobedom 3:0, pa se očekuje da revanš bude samo formalnost.

Trener Vladan Milojević, ipak, ne misli tako.

"Nikad ne možete u fudbalu da kažete da je nešto sigurno. Odigrali smo tek jedno poluvreme i spremamo se kao da je 0:0", rekao je Milojević u uvodu konferencije za medije na stadionu Suduve, gde je usled visoke temperature bilo kao u sauni.

Domaćin je u prethodnoj rundi protiv Apoela dao tri gola u prvih 20 minuta, pa je domaće novinare zanimalo da li se u Zvezdi pribojavaju tog podatka.

"Znamo kakav je njihov način igre, ali da ne pričamo unapred, videćemo sutra kako će biti. Suduva je s pravom prvak svoje zemlje, pokazali su u Beogradu da su dobra i kompaktna ekipa, trkačka", nije Milojević delovao zabrinuto.

Na pitanje ima li nedoumica oko startne postave i hoće li izvesti najjači tim ili možda odmoriti neke igrače zbog ubedljive prednosti, rekao je:

"Moja filozofija je da je utakmica u Beogradu samo prvo poluvreme, bez obzira na pobedu 3:0. Došli smo ovde kao da je 0:0, prvi meč smo zaboravili".

Objasnio je Milojević i da Milan Pavkov nije doputovao sa ekipom u Litvaniju zbog stomačnih problema.

Crvena zvezda je u prvih pet utakmica ove sezone bez primljenog gola.

"Meni je cilj da pobeđujemo, a taj podatak je nešto što pokazuje da ekipa dobro funkcioniše u svim segmentima. Drago mi je zbog toga, ali ne razmišljam mnogo o takvim stvarima, najbitnije mi je da ekipa pobeđuje", zaključio je Milojević i dodao da neće gledati večerašnji revanš između Zvezdinih potencijalnih rivala, Spartaka iz Trnave i Legije.

Slovaci su u Varšavi pobedili 2:0, pa su bliži crveno-belima, ali...

"Zanima me samo naša prva sledeća utakmica", jasan je Milojević.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.