Turska - Srbija 83:82 Turska u finalu sa SAD

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 11.Sep.2010, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska - Srbija 83:82 Turska u finalu sa SAD

Dramatično polufinale u Istanbulu, Srbija tokom većeg dijela meča imala prednost, ali Turci poenima Tunčerija u poslednjim sekundama došli do plasmana u finale - 83:82. Srbija sa Litvanijom za bronzu. U Istanbulu počeo meč između košarkaških reprezentacija Srbije i Turske u borbi za plasman u finale Sjvetskog prvenstva. Krcata ''Sinan Erden'' Arena i bučna podrška sa tribina su jedan od najvećih aduta Turaka. Prvi finalista je reprezentacija SAD koja je u polufinalu bila bolja od Litvanije.
Ni reprezentativci Srbije ipak neće biti bez podrške sa tribina, a u loži je i predsJednik Boris Tadić.
Završeno je prvo poluvrijeme rezultatom 35:42.
Domaći uspjevaju da od 35:42 na poluvremenu, poslije četiri minuta igre u trećoj četvrtini stignu do izjednačenja - 46:46. Srbija je već posijle tri i po minuta u trećoj četvrtini iskoristila bonus. Ali, malo zatim Teodosić pogađa trojku i slijedi niz akcija i koševa Srbije.
Seriju Turaka trojkom prekida Teodosić, koji se u dosadašnjem toku meča više istakao asistencijama. Njegovi poeni bili su uvod u seriju ''orlova'' od 8:0, a poslije novog projektila sjajnog Marka Kešelja, Tanjević traži tajm-aut.

U finišu treće dionice i sudije se ''ističu'' sa par spornih odluka na štetu Srbije, prednost je i dalje na strani ''orlova'', ali Turci ponovo dolaze na prag izjednačenja.
Srećom, Marko Kešelj je nepogrešiv u šutu za tri poena kada...

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska - Srbija 46:46 (treća četvrtina)

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2010

U Istanbulu u toku okršaj Srbije i Turske u borbi za plasman u finale Svetskog prvenstva. Krcata ''Sinan Erden'' Arena i bučna podrška sa tribina jedan su od najvećih aduta Turaka, ali na Ivkovićeve momke to nije negativno uticalo u prvom poluvremenu. Prvi finalista reprezentacija SAD koja je u...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.