Trifunović u Žalgirisu

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Nov.2011, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trifunović u Žalgirisu

Sedam dana pošto se prvi put sastao sa Vladimirom Romanovim, vlasnikom Žalgirisa, Aleksandar Trifunović je postao trener tima iz Zelene šume. Mladi stručak je to potvrdio za naš list. Trifunović bi trebalo da se ekipi priključi u sredu, što znači da bi na klupi nekadašnjeg evropskog šampiona mogao da debituje već u petak, kada Žalgiris gostuje Panatinaikosu u trećem kolu Evrolige.
Pošto je dogovorena saradnja sa Trifunovićem, kontroverzni Romanov koji ima naviku čestog smenjivanja trenera – samo u prošloj sezoni promenio je trojicu – je priznao da je uz Trifunovića kao kandidat za klupu Žalgirisa figurirao i Kestutis Kemzura, ali je on otpao jer, prema mišljenju Romanova, zbog obaveza prema nacionalnom timu Litvanije, ne bi mogao da se maksimalno posveti timu.
O izboru nekadašnjeg trenera Crvene zvezde, Lijetuvos ritasa, Paniononiosa i Spartaka iz Sankt Peterburga, za šefa struke najboljeg litvanskog kluba, Romanov je rekao:
- Posle razgovora sa njim, shvatio sam da je profesionalno spreman, da ima dovoljno znanja i motivacije da bi vodio naš tim. Osim toga, ima iskustva u litvanskoj košarci, ranije je vodio Lijetuvos ritas.
Podsećamo, posle poraza od CSKA na premijeri u Evroligi, otkaz je dobio Ilijas Zuros. U međuvremenu ekipu je vodio sportski direktor Vitoldas Masalskis koji se i nije pokazao kao veliki „stručnjak“ – Žalgiris je u prošlom kolu Evrolige izgubio u Malagi, a za vikend je poražen i u VTB ligi – u Kaunasu je bolji bio Nižnji.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.