Tačka na tužnu priču

Izvor: Politika, 17.Sep.2011, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačka na tužnu priču

Košarkaši poraženi i od Slovenije u borbi za sedmo mesto – 72:68 (27:20,17:19,20:12,8:17).- Bjelica jedina svetla tačka

Od našeg specijalnog izveštača

Kaunas – Naši košarkaši su završili učešće na Evropskom prvenstvu u Litvaniji onako kako su igrali većim delom turnira, slabo i nedovoljno angažovano. Slovenija je bila bolja u meču za sedmo mesto, pokazala da nema nevažnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << utakmica, jer tako rade pravi sportisti. Ni činjenica da na parket nije izlazio kapiten Krstić ne može da bude opravdanje za igru u prvom poluvremenu, koja je u mnogim elementima podsećala na stradanje protiv Grka, kada se igralo praktično bez otpora. Sedam „svetlih“ minuta u poslednjoj donici, kada smo preokrenuli rezultat, bili su samo blic izlazak iz duboke narkoze, ali pokazatelj da se može kad se hoće. Ipak, iskusni Lakovič i Lorbek stavili su tačku na našu priču s tužnim krajem – 72:68 (27:20,17:19,20:12,8:17).

Imali smo i nešto pozitivno da vidimo u igri našeg tima. Silom prilika, Bjelica je dobio pristojniju minutažu i pokazao da je potpuno drugi igrač na poziciji kada ima loptu, a ne prikovan u ćošak. Ušao je umesto Paunića posle tri minuta, kada su Slovenci već imali 10 razlike koje su napravili šutevima za tri poena preko Teodosića. Naš organizator igre ponovo nije pokazao ni trunku želje da igra odbranu, ali uspeo je Bjelica to da neutralizuje poenima i skokovima, do našeg vođstva 20:19.

Drugu deonicu smo dobili, a u trećoj nas je rival za pet minuta vratio u „kanal“ sa deset poena Gorana Dragiča, uz dve „trojke“ i još jednu pride Ožbolta, opet preko Teodosića. Postava Marković, Bjelica, Kešelj, Mačvan i Perović pokazala je da se dobra košarka još igra u Srbiji. Presingom su pritisli rivala, zatvorili prilaze košu i serijom 13:0 preokrenuli utakmicu (66:65), ali to je bila i poslednja prednost. Činjenica da smo za poluvreme prili 44 poena, a za 18 u nastavku samo 20, govori o tom voljnom momentu koji je bio omča oko vrata za naše košarkaše posle eliminacije od Rusa u četvrfinalu, zbog čega smo izgubili i kvalifikacije za London i mnogo čega još...

Dvorana: Kaunas arena. Gledalaca: 5.000. Sudije: Dožaj (Hrvatska), Mogulgoč (Turska) i Jasevičijus (Litvanija).

SRBIJA: Teodosić 3, Paunić, Bjelica 12 (2 „trojke“), Marković 9 (1), Savanović 12, Kešelj 5, Perović 13, Marjanović 2, Mačvan 12. Nisu igrali: Tepić, Rašić i Krstić.

SLOVENIJA: Slokar, Lakovič 15 (5), Ožbolt 9 (3), Smodiš 3 (1), Murić 8 (2), G. Dragič 21 (2), Jagodnik, Z. Drgič 6, Begić 2, Lorbek 8. Nisu igrali Rupnik i Udrih.

Mirko Stojaković

objavljeno: 18.09.2011
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.