Svi protiv cigareta

Izvor: Domino Magazin, 06.Nov.2009, 04:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi protiv cigareta

Sve više zemalja preduzima radikalne mere protiv pušenja

Više evropskih zemalja je odobrilo upotrebu strašnih slika na paklicama cigareta. Belgija, Velika Britanija, Finska i Litvanija uveliko primenjuju tu meru odvraćanja a uskoro će se fotografije i upozorenja pojaviti i na cigaretama u Francuskoj.

"Da bismo stali na put pušenju raspolažemo čitavim arsenalom mera", izjavio je francuski predsednik Nicolas Sarkozy i istakao da će na prvom mestu biti poskupljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << cigareta i uvođenje vizuelnih upozorenja koja umanjuju pozitivnu sliku cigarete.

Na paklicama cigareta drugih zemanja Evrope već se nalaze fotografije otvorenih rana izazvanih tumorom koji se razvio zbog pušenja, bezubih usta ili prerano rođene bebe u inkubatoru. Istraživanja su pokazala da su vizuelna upozorenja veoma efikasna u borbi protiv pušenja.

Otavite i vi pušenje uz pomoć IQS metode.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.