Šta će Srbija dobiti dolaskom Tumbakovića? Dobitak je već u startu veliki!

Izvor: Sportske.net, 12.Jun.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će Srbija dobiti dolaskom Tumbakovića? Dobitak je već u startu veliki!

To će nam mnogo značiti pred ključnu utakmicu protiv Portugala u septembru.

Sve izvesnija promena na klupi reprezentacije Srbije od sinoć je glavna fudbalska tema u našoj zemlji, a u iščekivanju da se te najave možda već danas i potvrde.

I pored ubedljive pobede nad Litvanijom (4:1), Mladen Krstajić je po svemu sudeći završio svoju misiju na mestu selektora reprezentacije Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << gde se nalazi od jeseni 2017, kada je na opšte iznenađenje nasledio Slavoljuba Muslina.

Njegov naslednik bi, prema brojnim najavama, trebalo da bude 66-godišnji Ljubiša Tumbaković, dojučerašnji selektor reprezentacije Crne Gore koju je šokirao svojim odlaskom par sati pred meč protiv tzv. Kosova.

Nekadašnji trofejni trener Partizana, iz vremena kada su pod njegovim vođstvom uspešne igračke karijere razvijale i njegove današnje kolege - Mladen Krstajić, Savo Milošević, Bata Mirković... godinama je figurirao kao kandidat za mesto selektora ''Orlova'', ali izgleda da su se ''kockice'' konačno sklopile i da je vreme da popularni ''Tumba'' dobije tu priliku.

Jasno je da će imati veoma težak zadatak da Srbiju odvede na Evropsko prvenstvo, iako će ''Orlovi'' do plasmana moći da dođu ili kroz aktuelne kvalifikacije za EP, ili kroz završni turnir Lige nacija.

Pisali smo juče da će sledeća utakmica u septembru protiv Portugala biti od ogromne važnosti za naš nacionalni tim, jer bismo se u slučaju pobede značajno približili ostvarenju cilja, u suprotnom bismo najverovatnije morali da se okrenemo rezervnoj opciji kroz Ligu nacija.

A kada je već tako, onda bi Srbija morala da se Ronaldu i drugovima suprotstavi u najjačem mogućem sastavu.

Drugim rečima, Srbija nema luksuz da se, pogotovo u tako važnim utakmicama, odriče kvalitetnih fudbalera jer je još uvek aktuelni selektor u sukobu sa njima, poput Luke Milivojevića, Matije Nastasića, a nije jasna ni situacija sa Markom Grujićem, koga nema u reprezentativnim selekcijama i pored odlične sezone u Herti.

Takođe, nadamo se i povratku Nemanje Matića na jesen u nacionalni tim. U poslednje vreme se pričalo da je odsutan zbog povreda...

Dakle, samim dolaskom novog selektora, Srbija bi mogla da na terenu bude znatno jača, a na Tumbakoviću je da sa tim igračima koji nesumnjivo poseduju kvalitet za jedno od prva dva mesta u ovoj kvalifikacionoj grupi, nađe način da se Srbija na kraju plasira na Evropsko prvenstvo.

Iskustvo i kvalitet ima, sad je vreme da to pokaže i u našem nacionalnom timu.

Ali, da sačekamo najpre potvrdu njegovog imenovanja...

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Sad nije ni Tumba, pa ko će na klupu "Orlova"?! Nova imena u igri!

Izvor: Sportske.net, 12.Jun.2019

Svi čekamo zvaničnu potvrdu, ali izgleda da se stvari komplikuju...Srbija je ponovo pred izborom novog selektora, manje od dve godine pošto je Mladen Krstajić nasledio Slavoljuba Muslina...Debakl ''Orlova'' u Ukrajini (0:5) koštaće Krstajića posla, a sinoć i jutros je kao gotova stvar delovalo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.