Srpski hokejaši poraženi od Hrvata

Izvor: B92, 10.Nov.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski hokejaši poraženi od Hrvata

Hokejaši Srbije završili su bez pobede pretkvalifikacioni turnir za plasman na ZOI u Vankuveru 2010. godine.

Srbija je u trećoj rundi poražena od selekcije Hrvatske rezultatom 5:1 (1:0, 3:1, 1:0). Hrvati su zauzeli treće mesto, a plasman na kvalifikacije za Igre izborili su Mađari, koji su u okršaju za prvo mesto savladali Litvaniju 5:2 (3:1, 0:0, 2:1). U kvalifikacije, koje će biti održane u februaru, plasirale su se i selekcije Poljske i Kazahstana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Poljska je bila najbolja na domaćem terenu u Sanoku, a Kazahstan u estonskoj Narvi.

Oba tima u ex-yu derbi poslednje runde ušla su sa svešću da nemaju izglede za dalji plasman.

Hrvati su počeli žestoko i zaradili dva isključenja u prva četiri minuta, ali ih Srbija nije iskoristila. Već prvu kaznu naš tim platio je golom – Pavlović je odležao dva minuta, ali dok je ulazio natrag na led Grozaj daje gol za Hrvatsku.

Posle samo 32 sekunde u drugom periodu Ciganović je duplirao vođstvo Hrvata, ali je usledila ofanziva srpskog tima i četiri isključenja rivala u samo deset minuta. Tokom poslednjeg Marko Sretović smanjio je na 2:1.

Minut kasnije Zibret priprema Ciganoviću drugi gol na meču i ponovo Hrvati imaju dva gola prednosti.

Isti asistent pripremio je i četvrti hrvatski gol, dva minuta pred kraj druge trećine. Strelac je bio Lovrenčić, a Ivan Tumbas je za to vreme bio na klupi za kažnjene.

U poslednjoj trećini srpski igrači su probali da se vrate, ali su bili preoštri, a posle dva odbranjena igrača manje Hrvati koriste treću priliku i pogotkom Kanaeta stižu do konačnih 5:1.

Naš tim, inače, igra u drugoj diviziji Hrvati i Litvanci su jedan rang iznad, a Mađari su članovi Elitne divizije.

Litvanija - Hrvatska 4:2

Mađarska - Srbija 9:1

Litvanija - Srbija 7:2

Mađarska - Hrvatska 6:1

Mađarska - Litvanija 5:2

Hrvatska - Srbija 5:1

Konačna tabela: 1. Mađarska 9 bodova, 2. Litvanija 6, 3. Hrvatska 3, 4. Srbija 0.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.