Rusko tužilaštvo proglasilo nepoželjnom litvansku nevladinu otrganizaciju Ridl

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022, 12:43

Rusko tužilaštvo proglasilo nepoželjnom litvansku nevladinu otrganizaciju Ridl

Rusko tužilaštvo proglasilo je aktivnosti litvanske nevladine organizacije Ridl nepoželjnim u Rusiji, rekao je danas portparol tužilaštva Andrej Ivanov.

On je za TAS S kazao da je, na osnovu pregleda dobijenih materijala, rusko tužilaštvo donelo odluku da inostranu nevladinu organizaciju Ridl - analitički centar - iz Litvanije, proglasi kao nepoželjnu na teritoriji Rusije.

Zvaničnik je precizirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da aktivnosti takvih centara predstavljaju pretnju za osnove ustavnog sistema i bezbednosti Rusije.

Informacija o odluci dostavljena je Ministarstvu pravde Rusije radi uvršćavanja na listu nepoželjnih stranih i međunarodnih NVO, rekao je Ivanov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.