Rusija u Kalinjingradu rasporedila dodatne rakete; Estonci tvrde da je to pretnja po Evropu

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija u Kalinjingradu rasporedila dodatne rakete; Estonci tvrde da je to pretnja po Evropu

Rusija je u svojoj baltičkoj enklavi Kalinjingradu trajno rasporedila dodatne rakete koje mogu da ponesu nuklearne bojeve glave, izjavila je predsednica Litvanije Dalija Gribauskajte Rusija je u svojoj baltičkoj enklavi Kalinjingradu trajno rasporedila dodatne rakete koje mogu da ponesu nuklearne bojeve glave, izjavila je predsednica Litvanije Dalija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Gribauskajte i ocenila da to predstavlja pretnju za Evropu."U ovom trenutku rakete Iskander se postavljaju u Kalinjingradu da budu tu stalno", rekla je Gribauskajte novinarima nakon svoje posete vojnicima NATO-a u gradu Rukla.Ona je to nazvala ne samo pretnom za Litvaniju, već i za "polovinu evropskih država", prenosi američka agencija AP.PROČITAJTE JOŠ: Manevri 2.000 ruskih marinaca u Kalinjingradu (VIDEO)Kako agencija navodi, predsednik Odbora Ruske državne dume za odbranu general-pukovnik Vladimir Šamanov, potvrdio je za ruske novinske agencije da se te rakete raspoređuju u Kalinjingradu.On je dodao da taj potez predstavlja odgovor na jačanje oružanih snaga NATO-a u blizini ruske granice.Rakete Iskander visoke preciznosti imaju domet do 500 kilometara. One su ranije bile privremeno raspoređivane u Kalinjingradu radi vojnih manevara, podseća agencija.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Odbrana iz Kalinjingrada: Ruski Iskander M izazvao paniku na Baltiku

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2018, 15:59

Rusija je u svojoj baltičkoj enklavi Kalinjingradu trajno rasporedila raketne sisteme "Iskander", koji mogu da ponesu nuklearne bojeve glave. Litvanske vlasti ocenjuju da to predstavlja pretnju za Evropu, a ruski eksperti kažu da to nema nikakve veze sa "agresivnim planovima" Moskve, već se radi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.