Izvor: 011vodič.com, 31.Okt.2019, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Rusija sevodnja“ od litvanskog portala traži izvinjenje za klevetu

Pres-služba novinske agencije „Rusija sevodnja“ okarakterisala je tvrdnju litvanskog informativnog portala „Ekspertai“ da najveći ruski mediji navodno „finansiraju međunarodni terorizam ili pranje novca“ kao direktnu klevetu.
„Ovaj tekst je direktna kleveta ’Rusije sevodnja‘, dovodi čitaoce u zabludu i nanosi štetu reputaciji agencije“, saopštila je pres-služba novinske agencije. „Zahtevamo hitno javno izvinjenje portala. Spremni smo da branimo >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << svoja prava i ugled na sudu“.

„Ekspertai“ je 30. oktobra objavio vest da su se danske vlasti složile o postavljanju gasovoda „Severni tok 2“. Kao izvor informacije navedena je agencija RIA Novosti, koja „pripada međunarodnoj medijskoj grupi ’Rusija sevodnja‘, koja se bavi finansiranjem terorizma i pranja novca“. Kao obrazloženje za ovu usputno datu krajnje tešku optužbu, priložena je referenca na materijal istog portala o tome da je neimenovani državljanin Litvanije primio od švedske banke „Svedbank“ obaveštenje da je ova kreditna organizacija prekinula plaćanja medijskoj grupi.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.