Rusija proteruje diplomate iz Slovačke, Letonije, Litvanije i Estonije

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2021, 12:16

Rusija proteruje diplomate iz Slovačke, Letonije, Litvanije i Estonije

Dvoje službenika litvanske ambasade, troje slovačke, kao i po jedan službenik diplomatskih misija Letonije i Estonije moraju napustiti Rusiju u roku od nedelju dana, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova, prenose RIA Novosti. Moskva je uputila oštar protest predstavnicima ovih zemalja. Ranije su ove zemlje proglasile nekoliko Rusa personama non grata iz solidarnosti sa Češkom. Slične mere preduzele su i Sjedinjene Države, Bugarska, Ukrajina, Poljska i Rumunija. U odnosima Moskve i Praga postoji ozbiljna kriza. Strane su međusobno proterale desetine ljudi nakon što su češke vlasti optužile Rusiju za umešanost u eksplozije u skladištu oružja u Vrbetici 2014. godine. U nekim slučajevima proterivanje je postalo deo sankcione politike, u drugim su postojale optužbe za špijunažu, u trećim su se odelenja pozivala na Bečku konvenciju, što omogućava da se ne navede razlog proterivanja.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva proteruje sedam evropskih diplomata

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2021

Rusija je danas najavila proterivanje sedam diplomata iz četiri zemlje Evropske unije koje su nedavno proterale ruske diplomate u znak solidarnosti sa Češkom zbog špijunske afere.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.