Riga:Otpušten direktor zbog nesreće

Izvor: B92, 29.Nov.2013, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riga:Otpušten direktor zbog nesreće

Riga -- Litvanski lanac supermarketa "Maksima" otpustio predsednika upravnog odbora svoje letonske filijale Gintarasa Jasinskasa, nakon tragedije kada se srušio krov.

Jasinskas, je naime, izazvao buru u javnosti komentarom da ne oseća odgovornost za tragediju kad se 21. novembra srušio krov supermarketa u Rigi, kada je poginulo 54 ljudi.

Jasinskas je na konferenciji za novinare u letonskoj prestonici izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da smatra da niko iz grupacije "Maksima" ne treba da da otkaz, iako je zbog te nesreće Letonija već ostala bez vlade, preneo je Rojters.

"Neka ostavku daju oni koji osećaju stvarnu odgovornost. Ja mogu svakome da pogledam u oči", rekao je Jasinskas novinarima.

"Akcionari su odlučili da otpuste predsednika kompanije 'Maksima Latvija' Gintarasa Jasinskasa zbog njegovog neprihvatljivog izražavanja mišljenja u ovo bolno i teško vreme za narod Letonije", naveo je u saopštenju predsednik upravnog odbroa grupacije "Maksima" Mindaugas Bagdonavicijus.

Premijer Letonije Valdis Dombrovskis podneo je juče ostavku zbog tragedije u kojoj je, osim 54 poginule osobe, uključujući tri vatrogasca, povredjeno najmanje 40 ljudi.

Time je Letonija ostala bez vlade tek mesec dana pre nego što ta zemlja u januaru treba da postane članica evrozone.

"Maksima" je najveći lanac supermarketa u regionu Baltika, sa oko 500 supermarketa u Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Poljskoj i Bugarskoj, a zapošljava gotovo 30.000 radnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.